Det er de færreste, der gider vente på en langsom hjemmeside. Du kender det sikkert godt fra dig selv, og du er ikke anderledes end dine brugere. Faktisk viser undersøgelser, at allerede efter 2 sekunders ventetid begynder folk at trykke løs på ’tilbage’-knappen og efter 5 sekunder har du tabt omkring halvdelen.

Det er en frygtelig situation for dig. Ikke alene har folk brugt tid på at søge efter noget, de har også valgt lige præcis din hjemmeside fra resultatsiden og nu sidder de bare og venter. Risikoen for at din nye potentielle kunde hopper tilbage til søgeresultaterne og vælger din konkurrent er overhængende – og bare fordi din hjemmeside tog 10 sekunder at få vist.

Du kan selv undersøge om din hjemmeside er hurtig at hente ved hjælp af nogle gratis værktøj, som ikke alene giver dig en rapport over hastigheden, men også forslag til hvordan du kan gøre din side hurtigere.

GTMetrix

gtmetrix.com

GTMetrix er en tjeneste hvor du kan tjekke hastigheden på dit website eller webshop. Med en gratis konto kan du få GTMetrix til at tjekke dit website dagligt og på den måde holde øje med om ændringer du laver, gør noget ved din hastighed. Bemærk dog at den gratis version af GTMetrix altid måler hastigheden fra et datacenter Canada.

Google Pagespeed Insights

developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

PageSpeed Insights er Googles værktøj til at analysere hastigheden på dit website. De forslag til forbedringer du modtager, når du kører en test, er meget grundige og lette at følge. Fordi PageSpeed er et Google-produkt, kan du være nogenlunde sikker på, at de resultater du får her, også er en faktor der spiller ind på din overordnede søgemaskineoptimering.

Pingdom Website Speed Test

tools.pingdom.com

Hos Pingdom får du en kort overskuelig rapport med få, men væsentlige, forslag til forbedringer. Hos Pingdom kan du i modsætning til GTMetrix selv bestemme hvor testen skal udføres fra, fx. Frankfurt eller Amsterdam.

Få et hurtigere website

Har du spørgsmål til de resultater du har fået, når du har testet dit website? Skal du have gjort noget ved hastigheden, men ved du ikke hvordan du griber det an? Send mig et par ord på hej@christianjohannesen.dk eller brug kontaktformularen, så kommer vi godt videre.