Hvem er jeg, og hvad laver jeg?

Jeg hedder Christian Johannesen og arbejder med webudvikling og digital markedsføring. Lige siden der blev åbnet for privat adgang til nettet i Danmark i midten af 1990’erne, har jeg haft snuden dybt begravet i de teknologier, der har været byggestenene til det internet vi kender i dag.

Det interesserer mig meget at følge med den udvikling, der stadig finder sted, og skal jeg rigtig hygge mig, bruger jeg hellere min tid på at læse dokumentation på et udviklingsværktøj end på at se X-faktor. Jeg elsker at finde nye spændende ting at kaste mig over, og engang imellem ryster det et projekt eller to af sig.

Nørdet nordjyde i Næver

Oprindeligt er jeg fra Nordjylland, og efter en smuttur på halvandet årti til København er jeg nu endt i Næstved, hvor jeg og min familie hygger os med Susåen i baghaven og Herlufsholms skove et stenkast væk. Det er måske lidt noget pjat at skrive om naturen omkring os, for vi er alle helt vilde med spille – på alt fra gamle sort-hvide Gameboy’s, retro-konsoller og Commodore 64’ere til VR-spil på Playstation. Kan det spilles, skal det spilles.

Det roder jeg med for tiden

Min nysgerrighed kan både være en velsignelse og en forbandelse, for jeg elsker at rode med nye projekter. Falder jeg over noget interessant går jeg i “zoom-tilstand” og suger alt hvad jeg kan til mig. Det meste hænger ret godt ved, og hvis jeg skal fremhæve nogle af mine interesseområder, der tager meget af min opmærksomhed i øjeblikket, må det være:

 • WordPress
  Stort set alt hvad jeg laver af web-projekter bruger WordPress som backend. Jeg er især utrolig glad for Divi og Advanced Custom Fields.
 • Google Workspace
  Workspace (det tidligere G Suite) er en samling af Googles produktivitetsværktøj til professionel brug. Blandt andet er jeg ret vild med alle de muligheder der ligger i Google Sheets for at lave datatræk fra øst og vest og skabe ret avancerede regneark.
 • Flutter & Dart
  Googles seneste bud på teknologier til udvikling af cross-platform apps til web, desktop og mobil.
 • React, Vue.js, jQuery, m.fl.
  JavaScript-biblioteker til udvikling af brugergrænseflader.

Christian Johannesen – sådan staves det

Det burde ikke være så svært, men nogle gange går det lidt galt. Jeg hedder Christian Johannesen – stavet på den måde og ikke Kristian Johannesen, Christian Johansen, Christian Johannessen, Kristian Johansen eller andre underlige måder folk har stavet mit navn på gennem tiderne. Jeg deler navn med 18 andre her i landet, og jeg er nok ikke den eneste af os, der har oplevet en lille stavebøf i navnet:

[wpdatatable id=1 table_view=regular]

Tallene er fra Hvor mange hedder… fra Danmarks Statistik.

Mit fornavn staves på den mest almindelige måde, nemlig Christian med C, og ikke Kristian med K, heller ikke Kristijan med K og og et indskudt j eller den (lidt for) moderne måde, Cristian hvor nogen har glemt h’et.

Men hvad med efternavnet Johannesen – det er da et pigenavn efterfulgt af –sen? Er det rigtigt? Ja, det er helt rigtigt. Jeg kender ikke navnets oprindelse, men den er altså god nok. To n’er og ét s, så vi ender på Johannesen.

Så lige for at tage den for allersidste gang – sådan staves mit navn: Christian Johannesen 👍

Kan jeg hjælpe med X eller Y?

Naturligvis. Jeg er webmand med alt hvad det indebærer, og sidder du med en opgave eller et projekt, der mangler et sæt friske øjne og et par veltrænede programmør-hænder, så kontakt mig og lad os finde en løsning, der passer os begge. Du er også altid velkommen til at sende mig en mail på hej@christianjohannesen.dk.