WordPress kan tilpasses i en uendelighed med temaer og plugins, men der er alligevel en håndfuld plugins, jeg altid installerer som det første på et nyt WordPress-site.

Yoast SEO

Yoast er en absolut nødvendighed, hvis du ønsker at arbejde med søgemaskineoptimering af dit WordPress-site. Yoast er en schweizerkniv når det kommer til SEO, og du får en masse værktøj, der hjælper dig med at skabe bedre indhold. Du kan analysere dine sider, kontrollere om dine keywords findes i dine tekster og en bunke andre funktioner der kan give dig en idé om hvordan du vil klare dig i søgemaskinerne. Desuden har Yoast også en “snipplet editor” som kan redigere den tekst, som Google og andre søgemaskiner viser på deres resultatsider. Helt klart et plugin du ikke må undvære.

Wordfence

En af fordelene ved WordPress er at det er åbent for alle og let at skrive udvidelser til. Desværre er det også en af ulemperne, for folk kan sagtens skrive og udgive plugins til WordPress, der gør din hjemmesides sikkerhed ligeså hullet som en si. WordPress’ popularitet gør også at det er et yndet mål for hackere, der forsøger at finde bagdøre ind i systemet. Med alle disse trusler kan det være uoverskueligt at følge med i alt hvad der foregår på din hjemmeside, men heldigvis kan et sikkerhedsplugin som Wordfence hjælpe dig med at holde dig nogenlunde sikker.

Wordfence indeholder en firewall til dit site og en række indstillinger, der gør du bedre kan beskytte dit site, fx mod ondsindede login-forsøg. Desuden holder Wordfence øje med, om der er nogle af dine plugins, der indeholder kendte sikkerhedshuller og derfor bør fjernes.

Insert Headers and Footers

Du kommer ikke udenom at skulle tilføje små stumper kode til dit website. Hvis du ikke er fortrolig med at redigere koden på din side kan du bruge “Insert Headers and Footers” som gør det navnet lægger op til: lader dig indsætte kode forskellige steder på dine sider.

WP+ Address Bar Colorizer

Denne plugin lader dig skifte farve på adressefeltet på mobile browsere, så du har fuld kontrol over hvordan din side ser ud på mobil.